instalatii si statii gpl auto pitesti

Pentru ca exista o lunga disputa pe aceasta tema in lumea automobilistilor, ne-am gandit sa lamurim lucrurile intr-un mod obiectiv. Am constatat ca doar un procent foarte mic dintre soferi cunosc de fapt diferenta dintre cele doua produse. Ei bine, GPL-ul casnic este altceva decat GPL-ul auto si din aceasta cauza destinatiile celor doua sunt, sau ar trebui sa fie, acelea pentru care au fost concepute.

GPL-ul casnic este de fapt Butan (un gaz rezultat in urma proceselor de rafinare a petrolului), care este amestecat cu mercaptan( un produs cu miros specific) pentru a-l face usor perceptibil in caz de pierdere. Acest amestec este destinat exclusiv buteliilor de aragaz nu numai pentru ca presiunea la care se lichefiaza este inferioara GPL-ului auto, dar si din cauza faptului ca are o ardere uscata. Un astfel de gaz cu aceste proprietati pus in amestec cu mercaptanul in rezervorul (butelia) unei intalatii GPL auto DISTRUGE MOTORUL ( in primul rand supapele) in cateva mii de km !!!

GPL-ul auto este un gaz alcatuit din Butan si Propan la care se adauga parafine tocmai pentru a-l face compatibil acestei destinatii. GPL-ul auto PROTEJEAZA MOTORUL datorita compozitiei diferite si este un combustibil recomandat pentru orice tip de motor pe benzina dotat cu instalatie GPL.

ROMPETROL detine cea mai moderna rafinarie din Romania si garanteaza calitatea carburantului GPL auto folosit. Orice alimentare cu carburant GPL de la distribuitori care nu detin certificate de conformitate va poate pune in fata unui risc iminent. Pentru ca avem o experienta solida pe piata am constatat ca alimentand de la ROMPETROL, motoarele cu instalatii GPL auto montate de Prosperanta se comporta impecabil.

Nu alimentati niciodata cu GPL de la un furnizor fara brand sau certificat de conformitate al calitatii carburantului lichefiat pentru ca riscati sa va distrugeti motorul. Tineti cont de faptul ca tentatia unui distribuitor sa vanda GPL-casnic in locul celui auto este mare tocmai datorita LIPSEI ACCIZEI pentru primul dintre ele !

Acciza la GPL Auto este de aproape 300 Euro pe tona, iar la GPL casnic este zero !

De aceea un distribuitor serios nu va permite sa va vanda GPL-casnic spunandu-va ca este GPL auto ! Fara sa spunem ca alte branduri au produse mai proaste calitativ decat ROMPETROL, putem totusi sa afirmam ca alimentand corect ( cu carburant GPL-auto), o instalatie GPL montata la Prosperanta, motorul masinii dvs. va functiona ireprosabil !

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Prin utilizarea acestui site web sunteți de acord cu Politica noastră de protecție a datelor.
Citeste mai mult
Sunati acum